01 02 03 04 05 01 02 03 01 02 03

Bioskopi

Filmske predstave se daju u okviru hercegnovskog pozorišta i na letnjoj sceni kule Forte Mare

Pozorišta

Hercegnovsko pozorište je aktivno tokom cele godine, gde se izdvajaju "aprilske svečanosti". Dečje predstave su uglavnom aktuelne tokom letnje sezone na otvorenoj sceni u Igalu (kod pošte)

Festivali

PRAZNIK MIMOZE - Februar -
Mažoretkinje u povorci

Cvetni praznik mimozi u čast osnovan je u Herceg Novom još 1969. godine. Tada je zamišljen i do danas se realizuje kao turistička manifestacija koja zimu u gradu ispunjava brojnim kulturnim i sportskim sadržajima, neizbežnim feštama od ribe, vina i muzike, maskembalima, karnevalskim povorkama.

--------------------------------------------------------------------------------------

SUNČANE SKALE - Jul -

Scena Sunčanih skala

Muzičko zabavni festival "Sunčane skale" u Herceg Novom dočekuje istinske ljubitelje dobre muzike i zabave. Na prvoj večeri festivala dodeljuju se "Prinčeve nagrade" ,u više kategorija, onima koji su, po oceni muzičkih redakcija, radio i tv stanica, bili najbolji u poslednjih 12 meseci. Druge večeri festivala predstavljaju se buduće zvezde muzičke scene. "Nove zvijezde" promovisale su znatan broj danas velikih imena naše muzičke scene. Treće veče je finale muzičkih zbivanja. Te noći se bira "Pjesma ljeta" i dodeljuju Sirene (zlatna, srebrna i bronzana) najboljima.

--------------------------------------------------------------------------------------

FILMSKI FESTIVAL - Avgust -

Kanli kula - mesto gde se održava filmski festival

Festival filma u Herceg Novom se održava na Kanli kuli. Na festivalu se mogu videti filmska ostvarenja iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, BiH, Makedonije i dr. u proteklih 12 meseci. Nagrada koje se dodeljuje je "Zlatna mimoza".